Provedena akcija "Sigurno i vješto u prometu"

Photo PU_VP/poligon.JPG

Nakon višednevnih obilnih padalina u subotu 13. rujna s početkom u 10 sati na parkiralištu Zagrebačke banke na Trgu Franje Tuđmana u Virovitici na osunčanom poligonu, okupilo se četrdesetak malih natjecatelja koji su sve do početka natjecanja uvježbavali spretnost vožnje svojim biciklima, rolama i romobilima

 Nakon višednevnih obilnih padalina u subotu 13. rujna s početkom u 10 sati na parkiralištu Zagrebačke banke na Trgu Franje Tuđmana u Virovitici na osunčanom poligonu, okupilo se četrdesetak malih natjecatelja koji su sve do početka natjecanja uvježbavali spretnost vožnje svojim biciklima, rolama i romobilima na postavljenim stazama.

Svi natjecatelji od 3 do 8 godina su bili opremljeni kao pravi biciklisti, sa kacigama i reflektirajućim dijelovima odjeće, a prilikom prijave su dobili promotivni materijal; žute kape s logom akcije i slikovnice Zebra u prometu. Pobjednika ovog natjecanja nije bilo jer su svi natjecatelji stazu odvozili sigurno i spretno, pa su svim natjecateljima uručene slatke nagrade, reflektirajuće trake, bljeskalice za bicikle i drugi promotivni materijal. Natjecateljima su na pomoći bili pripadnici školskih prometnih jedinaca osnovnih škola iz Suhopolja i Gradine sa voditeljem, gospodinom Mirkom Šimićem.

Natjecatelje i sve prisutne su sa nekoliko korisnih savjeta za sudjelovanje djece u prometu pozdravili predstavnici organizatora, tajnik Auto kluba Virovitica i policijska službenica za prometnu preventivu u policijskoj upravi, te gradonačelnik Virovitice koji je otvorio natjecanje, nakon čega je uslijedio zabavni program i uzbuđenje samog natjecanja.

U zabavnom dijelu programa su nastupili učenici Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić iz Virovitice, te Ella Štajner, učenica 5. razreda Osnovne škole Suhopolje koja je i ove godine izvela svoje najnovije skladbe.

Na priredbi su i ove godine od strane dugogodišnjih suradnika iz trgovine biciklima posjetitelji upoznati sa propisnom opremom bicikla i bicikliste, odnosno sredstvima zaštite bicikliste; biciklističkim kacigama i štitnicima i drugom biciklističkom opremom, a predstavnici trgovine dječjom opremom su prisutne upoznali sa vrstama i karakteristikama dječjih sjedalica i postolja čime se roditeljima djece pokušala skrenuti pozornost na važnost poštivanja prometnih propisa koji se odnose na prijevoz djece u vozilima, kao i nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na ovu problematiku.

Priredba je prošla u ugodnom druženju, navijanju i uzbuđenju natjecanja, a natjecatelji i svi prisutni su i ovom prilikom naučili nešto novo i podsjetili se naučenog o pravilima ponašanja djece biciklista u prometu, što je bio i osnovni cilj ove akcije.