Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 3 prometne nesreće s materijalnom štetom i 5 prometnih nesreća s ozlijeđenima. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i 8 je lako ozlijeđeno. Dva su počinitelja napustila mjesto

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 3 prometne nesreće s materijalnom štetom i 5 prometnih nesreća s ozlijeđenima. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i 8 je lako ozlijeđeno. Dva su počinitelja napustila mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 324 prekršaja, od kojih 46 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 124 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.46 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 40 godina koji je upravljao vozilom u subotu poslije ponoći u Slatini. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene četiri osobe; tri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i jedna je osoba zadržana temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Akcije

Dana 17./18. siječnja 2015. godine u vremenu od 22 do 06 sati na području cijele policijske uprave je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 196 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 50 prekršaja. Čak 18 vozača je zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola i 2 prije stjecanja prava. Navedeni vozači su zbog počinjenja ovih prekršaja isključeni iz prometa, a dvojica su zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i uhićena i jedan zadržan.