Završila proslava "Vincekova"

Photo PU_VP/alkotest.jpg

Jučer, 22. siječnja na području cijele Županije virovitičko-podravske, pojedini građani u svojim klijetima i vinogradima, proslavljali su dan „Svetoga Vinka“ ili kako se u nekim krajevima naziva, „Vincekova

Jučer, 22. siječnja na području cijele Županije virovitičko-podravske, pojedini građani u svojim klijetima i vinogradima, proslavljali su dan „Svetoga Vinka“ ili kako se u nekim krajevima naziva, „Vincekova“. 

Obzirom na jučerašnje najavljene pojačane mjere policije, tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati, većina građana koja organizirano sudjelovala u svetkovini „Vincekova“, ponašala se u skladu sa savjetima policije. Na cijelom području Županije virovitičko-podravske za vrijeme provođenja pojačanih mjera s više policijskih ophodnji, zatečena su samo četiri vozača pod utjecajem alkohola s najvećom koncentracijom alkohola od 1.23 g/kg, a nije zabilježena niti jedna prometna nesreća s alkoholiziranim vozačima. 

Iz navedenih pokazatelja o zatečenom malom broju alkoholiziranih vozača, može se zaključiti da su savjeti policije o načinu proslave „Vincekova“, bili korisni za pojedine građane, koji nakon konzumacije alkohola nisu vozili svoje automobile, te shodno tome ostaje nada da će se na taj način u buduće, nastaviti proslava ove svetkovine.