Akcije u prometu

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Kao što je bilo najavljeno, od 01. do 04. prosinca na području Policijske uprave virovitičko – podravske nadzor prometa provodili su i pripadnici Mobilne jedinice policije. U dva dana su njihovi policijski službenici

Kao što je bilo najavljeno, od 01. do 04. prosinca na području Policijske uprave virovitičko – podravske nadzor prometa provodili su i pripadnici Mobilne jedinice policije. U dva dana su njihovi policijski službenici u „presretačima“utvrdili 40 prekršaja, od kojih 10 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 3 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja i dr.

Zbog nepovoljnog stanja sigurnosti u prometu s provedbom akcija će se nastaviti u petak, 8. Prosinca, kada će u vremenu od 15 do 23 sata na području policijske uprave biti provedena akcija usmjerena na sankcioniranje prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu, odnosno upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, nepropisnog korištenja mobitela i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U subotu / nedjelju, 9./10. prosinca od 22 do 6 sati na području Postaje prometne policije Virovitica biti će provedena akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola.