Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Photo PU_VP/alkotest.jpg

Utvrđeni prekršaji Ukupno je utvrđeno 167 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i ostale vrste

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 167 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i ostale vrste prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.41 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla u nedjelju u 17.20 sati u naselju Bakić, isti je prilikom nadzora vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a na kraju su zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja prema istome upotrijebljena sredstva prisile tjelesna snaga i lisice, te je isti uhićen i smješten u prostoriju za zadržavanje.

Najveća utvrđena brzina kretanja vozila izmjerena u subotu u 23.24 sati u Koriji kada se na djelu ceste gdje je brzina kretanja vozila prometnim pravilom ograničena na 70 km/h vozač motocikla starosti 32 godine kretao se brzinom od 111 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl.134. Prekršajnog zakona uhićeno je 6 osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih su 3 vozača upravljala motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, jedan od vozača nije se zaustavio na znak policijskog službenika izražen „stop tablicom“, isti uz upotrebu službenog vozila i plavih rotacionih svjetala odmah nakon toga i zaustavljen.

Svi uhićeni su privedeni nadležnom prekršajnom sudu, provedeni su postupci, dva prekršitelja kažnjeni su novčanim kaznama od 3000 – 4000 kn, te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci, dok su ostali saslušani, a rasprave su zakazane za drugi dan. 

Akcije

Tijekom proteklog tjedna od 10.-16.3.2014 godine provedena je akcija na razini MUP-a i Policijske uprave usmjerena na pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, kojom prilikom je utvrđeno 131 prekršaj.