Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda i povodom "Martinja"

Photo PU_VP/promet(1).jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, te 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. Jednu je prometnu nesreću uzrokovao počinitelj koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola  

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, te 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. Jednu je prometnu nesreću uzrokovao počinitelj koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, jednu nepoznati počinitelj i jednu počinitelj koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje nad kojim je provedena kriminalistička obrada zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe vozila.

 Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 227 prekršaja, od kojih 50 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 10 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.36 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 31 godinu koji je upravljao vozilom u nedjelju oko 01 sat u Slatini. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 5 osoba i to 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom. Nad jednim uhićenim vozačem je provedena kriminalistička obrada zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe vozila.

 Akcije

Dana 08./09. studenog 2014. godine je u vremenu od 22 do 6 sati na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je izvršen nadzor 245 sudionika u prometu. Ukupno je utvrđeno i sankcionirano 60 prekršaja, od kojih 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije su uhićene tri osobe. Akcija je provedena u sklopu provedbe pojačanih mjera nadzora vozača pod utjecajem alkohola povodom dana Martinja od 7. do 11. studenog 2014. godine.