Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna uključujući i ponedjeljak 17. travnja (produženi vikend) na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih su 4 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama, u kojima je

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna uključujući i ponedjeljak 17. travnja (produženi vikend) na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih su 4 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene. U četiri prometne nesreće sa materijalnom štetom vozači su napustili mjesto prometne nesreće a u dvije prometne nesreće vozači koji su uzrokovali iste su pronađeni. U dvije prometne nesreće sudionici su bili pod utjecajem alkohola i to u koncentraciji od  1,67g/kg i 0,94g/kg, u istima je 1 osoba zadobila teške a jedna lake tjelesne ozljede. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 450 prekršaja, od čega 61 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 156 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 5 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 22 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – prednja sjedala i 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – stražnja sjedala, 18 prekršaja pješaka, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,49 g/kg je utvrđena u petak 14. travnja u mjestu Golo Brdo kod osobe starosti 55 godina. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 4 osoba, tri zbog prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a jedna zbog upravljanja prije stjecanja prava, dok temeljem čl.137. PZ  zadržana je jedna osoba. 

Akcije 

Temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL na području države Europske unije u vremenu od 17. - 23. travnja,  provodi se pojačani nadzor brzine kretanja motornih vozila, dok se dana 19./20. travnja  od 06,00 sati do 06,00 sati provodi intenzivan nadzor brzine kretanja motornih vozila sa svom opremom za nadzor brzine na više nadzornih punktova.