Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 12 prometnih nesreća, 1 prometna sa ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile LTO te 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U dvije promete

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 12 prometnih nesreća, 1 prometna sa ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile LTO te 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U dvije promete nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja te je jedan naknado pronađen.  

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 261 prekršaj, od čega je 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 85 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 16 prekršaja pješaka,  i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.58 g/kg je utvrđena u petak oko 2.35 sati u mjestu Gornje Bazje, kod vozača starosti 32 godine. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

 Temeljem čl.134. PZ uhićene su 4 osobe, tri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola a jedna zbog upravljanjem  vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, koja je privedena na Prekršajni sud i kažnjena kaznom zatvora u trajanju 7 dana. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije 

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 17. lipnja 2016.g. u vremenu od 16-24 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 20 vozača i vozila, utvrđeno 11 prekršaja od toga 5 alkohola.