Korištenje nevažećom ispravom

Photo PU_VP/specimen_prva[1].jpg

Jučer, 26. siječnja u 9.35 sati, na graničnom prijelazu „Terezino Polje“, prilikom kontrole putnika i roba, policijski službenici su zatekli 75 – godišnjaka i 72 – godišnjakinju u prijelazu državne granice prema Republici

Jučer, 26. siječnja u 9.35 sati, na graničnom prijelazu „Terezino Polje“, prilikom kontrole putnika i roba, policijski službenici su zatekli 75 – godišnjaka i 72 – godišnjakinju u prijelazu državne granice prema Republici Mađarskoj, kojima su istekle osobne iskaznice. Sukladno direktivi koja se odnosi na slobodu kretanja unutar Europske unije, osobama je omogućen izlaz iz Republike Hrvatske uz upozorenje da moraju ishoditi važeće putne isprave, međutim u 9.50 sati, navedene osobe su vraćene od strane mađarske granične policije u RH. Također, istoga dana u 16.05 sati, na GP „Terezino Polje“, zatečen je i 38 – godišnjak sa osobnom iskaznicom čija je važnost istekla.

 Savjet za građane

 Kako ne bi dolazilo do ovakvih događaja, svim osobama koje putuju van državne granice Republike Hrvatske, savjetuje se da obvezno prije putovanja pregledaju valjanost putnih isprava s kojima namjeravaju prelaziti državnu granicu, kako ne bi bili nepotrebno spriječeni prilikom prelaska u drugu državu.