Vlasnici oružja, dostavite podatke o izabranom liječniku najkasnije do 5. prosinca 2012. godine

U Zakonu o izmjenama zakona o oružju, koji je stupio na snagu još 5. lipnja 2012. godine, sadržano je da su svi vlasnici oružja u obvezi obavijestiti nadležno tijelo – policiju o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite,

U Zakonu o izmjenama zakona o oružju, koji je stupio na snagu još 5. lipnja 2012. godine, sadržano je da su svi vlasnici oružja u obvezi obavijestiti nadležno tijelo – policiju o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, o čemu je javnost Županije virovitičko – podravske, od strane policije, više puta bila obavještavana. Iako je policija više puta putem medija, postavljanjem letaka i osobnim kontaktima, animirala vlasnike oružja na ispunjavanje ove zakonske odredbe, do danas, više od 50% građana – vlasnika oružja, Županije virovitičko – podravske, nije dostavilo podatak o izabranom liječniku.

 Kako je za dostavu podataka o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, ostalo manje od mjeseca dana, ovim putem želimo ponovno podsjetiti sve vlasnike oružja, koji nisu ispunili svoju zakonsku obvezu, da to učine najkasnije do 5. prosinca 2012. godine.

 Molimo sve radio postaje na području Županije virovitičko – podravske, da svakodnevnim oglašavanjem ovog priopćenja do 5. prosinca, pridonesu ispunjavanju zakonskih obveza svih građana – vlasnika oružja. 

ZAKONSKA OBVEZA

 Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o oružju propisano je da su sve osobe koje imaju registrirano oružje, dužne u roku od 180 dana od dana stupanja na snagu navedenog zakona (5.6.2012.g.) izvijestiti nadležno tijelo o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, dakle do 5. 12. 2012. godine. U koliko građani ne dostave u zadanom roku tražene podatke, ukinut će im se oružni listovii oduzeti oružje i streljivo, sukladno čl. 44. Zakona o oružju.

Navedeno se odnosi na sve vlasnike oružja, bez obzira da li je uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja važeće ili je isteklo.

Pozivamo sve građane koji posjeduju oružje, da podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, mogu dostaviti nadležnoj Policijskoj upravi/policijskoj postaji, Referadi za oružje osobno izjavom na zapisnik, pismom, faxom ili e-mailom. Brojevi faxa i e-mailovi policijskih postaja dostupni su na Internet stranici:

www.viroviticko-podravska.policija.hr.