Akcija policije - jurio 197 km/h - vozio bicikl sa 3.68 alkohola

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/promet.jpg

U srijedu 30. svibnja u vremenu od 14 do 22 sata postaja prometne policije iz Virovitice, provela jeizvanrednu akciju na vozače, koji nakon konzumiranja alkoholna pića, upravljaju svojim vozilima, kao i na vozače koji upravljaju svojim vozilima nepropisnom

U srijedu 30. svibnja u vremenu od 14 do 22 sata postaja prometne policije iz Virovitice, provela jeizvanrednu akciju na vozače, koji nakon konzumiranja alkoholna pića, upravljaju svojim vozilima, kao i na vozače koji upravljaju svojim vozilima nepropisnom brzinom pri čemu je tijekom akcije kontrolirano 34 vozila, poduzeto 56 mjera, od čega prekršaja nepropisne brzine 36, te 7 upravljanja vozila pod utjecajem alkohola (od čega su 3 vozača pod vidnim utjecajem alkohola odbila alkotest). 

Od utvrđenih prekršaja važno je istaknuti dva prekršaja i to:

Najvećom utvrđenom nepropisnom brzinom od 197 km/humanjenom za 10% (177,3 km/h) na zoni od 70 km/h, oko 15.16 sati u naselju Stari Gradac, automobilom WV„pasat“, upravljao je 29 – godišnji vozač. 

Ovaj nesavjesni vozač upravljao je navedenim vozilom u naselju u vrijeme povećanog broja prometa vozila, zbog završetka radnog vremena, kao i povećanog broja traktora na cesti zbog odvijanja poljoprivrednih  radova, čime je dodatno ugrožavao i sebe i druge sudionike u prometu.   

Drugi prekršaj se odnosi na alkoholiziranog vozača starosti 51  godinu, koji je zatečen  u Virovitici u 16.50 sati, kako upravlja biciklom sa 3.68 promila alkohola.