Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Photo PU_VP/alkotest.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 142 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 31 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,30 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 36 godina u nedjelju oko 03,00 sata u Slatini. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem članka 137. Prekršajnog zakona su uhićene dvije osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih jedna i zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. 

Akcije

Tijekom proteklog vikenda su provedene dvije akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola; na području PP Orahovica  10./11. listopada 2014. godine u vremenu od 20 do 1 sat i na području PPRP Virovitica 11./12. listopada 2014. godine u vremenu od 23 do 5 sati. U akcijama su ukupno kontrolirana 124 sudionika u prometu i utvrđeno 20 prekršaja, od kojih 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.