Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulima, 4 prometne nesreće s ozlijeđenima i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulima, 4 prometne nesreće s ozlijeđenima i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan osoba smrtno stradala i 7 je lako ozlijeđeno. Dva su počinitelja uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 283 prekršaja, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 82 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.  Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,62 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 60 godina koji je upravljao vozilom u Bačevcu u četvrtak oko 15,30 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićena jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Preventivne aktivnosti

Tijekom proteklog tjedna su provedene brojne preventivne aktivnosti usmjerene na povećanje sigurnosti sudionika u prometu, prvenstveno djece.

U Pitomači, Otrovancu, Starom Gracu, Slatini, Orahovici, Zdencima, Čačincima i Virovitici su održana edukativna obraćanja u predškolskim skupinama i skupinama „male škole“, uz šetnju naseljem, na temu sudjelovanja djece u prometu.

Na temu sudjelovanja mladih u prometu su učenicima trećih razreda srednjih škola održana edukativna predavanja održana u Industrijsko – obrtničkoj školi Slatina i Tehničkoj školi Virovitica.

Tjedan sigurnosti u prometu je Policijska uprava virovitičko – podravska u suradnji sa Stanicom za hitnu medicinsku pomoć Virovitica i Autoklubom Virovitica obilježila prezentacijom uređaja i opreme prometne policije, hitne pomoći i pomoći na cesti za polaznike Dječjeg vrtića Suhopolje i Osnovne škole Suhopolje.