Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 18 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 5 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je biciklista smrtno stradao, pješak je teško ozlijeđen, a jedan biciklista

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 18 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 5 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je biciklista smrtno stradao, pješak je teško ozlijeđen, a jedan biciklista i 5 sudionika u prometu u osobnim automobilima je lako ozlijeđeno, od kojih jedno dijete. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 163 prekršaja, od kojih 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 25 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,67 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 32 godine u utorak oko 11 sati u Milanovcu. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

nije bilo

Pojačane mjere i akcije

nije bilo.