Virovitica: radni sastanak policije i HGSS

Photo PU_VP/HGSS.JPG

Jučer, 9. siječnja u 12 sati u prostorijama PU virovitičko-podravske održan radni sastanak policije i HGSS-a. Sastanak je održan u prostorijama PU virovitičko-podravske, a na istomu su prisustvovali djelatnici policijske uprave i policijskih postaja, te predstavnici HGSS-a na čelu s pročelnikom HGSS-a, Ivicom Kašuba. Tema sastanka bila je podizanje razine suradnje prilikom koordiniranih poduzimanja mjera traganja za nestalim osobama sa ciljem povećanja efikasnosti obiju službi.

 Tijekom sastanka predstavnici HGSS-a prezentirali su svoj način operativnog postupanja u situacijama traganja za nestalim osobama, mogućnosti operativne tehnike kojom raspolažu  kao i razinu obučenosti pripadnika HGSS-a po specijalnostima za različite uvjete spašavanja. Tom prilikom dogovoren je i efikasniji način žurne razmjene informacija kao i uspostava kontakata između službi prilikom zaprimanja dojava o nestanku osoba, kako bi se sve potrebne radnje čiji je cilj pronalazak nestalih osoba i zaštita njihova života poduzimale što žurnije, efikasnije i koordinirano, maksimalizirale prednosti korištenja sofisticirane opreme i ljudskih resursa kojima obje službe raspolažu te uspješnost traganja podigla na što veću razinu. 

Suradnja ove policijske uprave i do sada je bila na visokoj razini, a ovaj radni sastanak samo je još jedan u nizu koji osigurava maksimalnu efikasnost  prilikom koordiniranog zajedničkog postupanja policije i HGSS-a.