U Voćinu 9. hodočašće Hrvatskih branitelja, vojske i policije

Photo PU_VP/Voćin hod. 2017..JPG

Jučer, 13. prosinca u Voćinu je održano 9. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije. Ovogodišnje hodočašće praćeno kišom započelo je u 9.45 sati pješačkim dolaskom članova braniteljskih udruga koje su pristizale iz Huma, Slatine i Požege, a nakon dolaska na Prebendu u Voćinu nastavljeno je pokorničko-molitvenom procesijom i misom u voćinskoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije koju je kao i svake godine služio požeški biskup mons. dr. Antun Škvorčević.

  Nakon svete mise izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće na spomen-obilježju u Voćinu poginulima u Domovinskom ratu, te je održana i komemoracija na kojoj su se nazočnima obratili, izaslanik predsjednice RH, umirovljeni brigadir HV-a Drago Horvat, izaslanik predsjednika Sabora RH, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, izaslanik predsjednika Vlade RH i Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, zamjenik župana VPŽ Darko Žužak i načelnik Općine Voćin Predrag Filić. Delegaciju PU virovitičko-podravske, predvodio je Izaslanik Ministra unutarnjih poslova i načelnik PU, Siniša Knežević sa suradnicima i zapovjednikom IJP iz PU Požeško-slavonske.

Kako se ovakvi događaji nikada ne bi zaboravili, ove godine je na hodočašćeu Voćinu u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, sa Policijske akademije, odnosno iz policijske škole „Josip Jović“, došla skupina od 48 polaznika tečaja za zvanje policajac sa svojim voditeljima, kojima je u trajanju od 1 sata, prikazan film o ratnom stradavanju 47 mještana, crkve i mjesta Voćina.