Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 14 prometnih nesreća, 12 s materijalnom štetom a 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile LTO. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 14 prometnih nesreća, 12 s materijalnom štetom a 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe zadobile LTO. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola a u dvije su napustili mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 298 prekršaja, od čega je 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 62 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.17 g/kg je utvrđena u ponedjeljak oko 22.35 sati u mjestu Jugovo Polje, kod biciklista starosti 59 godina koji nije bio propisno osvijetljen. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 5 osoba, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri zbog vožnje pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom a jedna zbog odbijanja alkotesta. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije 

Na području cijele PU provedena je akcija 10/11.10.2015.g. u vremenu od 22 - 6 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 84 vozila i vozača i utvrđeno je 26 prekršaja od toga 12 alkohola. 

Na području cijele PU tijekom proteklog tjedna provodile su se pojačane mjere nadzora teretnih vozila i autobusa tijekom koje je kontrolirano 107 teretnih vozila i vozača i utvrđeno je 28 prekršaja.