Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe lako ozlijeđene i 8 s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe lako ozlijeđene i 8 s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 291 prekršaj, od kojih 40 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 65 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.42 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 21 godinu koji je zatečen da upravlja vozilom u Sedlarici u nedjelju oko 20.30 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 2 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog tjedna, od 10. do 16. listopada 2016. godine je na području cijele policijske uprave u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL proveden pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. U pojačanom nadzoru je izvršena kontrola 94 teretna vozila kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 40 prekršaja.