Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 5 prometnih nesreća, od kojih su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 1 osoba je teško ozlijeđena, te su 2 osobe zadobile lake

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 5 prometnih nesreća, od kojih su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 1 osoba je teško ozlijeđena, te su 2 osobe zadobile lake tjelesne ozljede. U jednoj prometnoj nesreći vozač OA je upravljao pod utjecajem alkohola, uzrokovao prometnu nesreću s manjom materijalnom štetom. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 374 prekršaja, od kojih su 56 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 105 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 21 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja pješaka, 15 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima ili vozilima na kojima je istekla važnost prometne dozvole, 8 vozača koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.77 g/kg je utvrđena kod vozača mopeda starosti 28 godina koji je upravljao mopedom u naselju Gradina, nedjelja u 24 sata, osim ovoga prekršaja kod istoga su utvrđeni prekršaji upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, neregistriranim mopedom i bez korištenja zaštitne kacige, isti je uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje do otriježnjenja. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno je 7 osobe od kojih su 6 zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, među kojima su 3 osobe koje su upravljale i vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, te je još u jednom slučaju uhićena osoba zbog upravljanja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Nakon uhićenja 4 počinitelja prekršaja privedena su nadležnom Prekršajnom sudu gdje su im izrečene novčane kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja za počinjene prekršaje, među kojima je najteža NK u iznosu od 3000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja m/v „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.