Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Niti jednu prometnu nesreću nije uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Niti jednu prometnu nesreću nije uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 372 prekršaja, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 97 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 7 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,62 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 57 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Donjem Predrijevu u četvrtak oko 15,30 sati, dok je najveća brzina kretanja vozila izmjerena u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju u nedjelju oko 04,30 sati kada je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 121 km/h na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine 70 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 6 osoba, od kojih 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i po jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane, upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. 

Pojačane mjere i akcije

U dana 22./23. listopada 2016. godine u vremenu od 22 do 6 sati je kao što je najavljeno, zbog događanja velikog broja prometnih nesreća s poginulima na cestama u Republici Hrvatskoj provedena akcija usmjerena na sprječavanja prometnih nesreća s najtežim posljedicama. U nadzoru prometa je na području policijske uprave izvršen nadzor 209 sudionika u prometu kod kojih su utvrđena i sankcionirana 43 prekršaja. Jedanaest je vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 da upravlja vozilom nepropisnom brzinom, jedan kako upravlja tehnički neispravnim vozilom, jedan kako koristi mobitel za vrijeme vožnje i dr., zbog čega su sankcionirani.