Računalna prijevara

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Jučer 11. svibnja u Policijsku postaju Virovitica, osobno je pristupio 65 - godišnjak iz Virovitice i prijavio nestanak novca s računa. Provedenim obavijesnim razgovorom, utvrđeno je da je 65 – godišnjak, dana 11. svibnja oko 17 sati

Jučer 11. svibnja u Policijsku postaju Virovitica, osobno je pristupio 65 - godišnjak iz Virovitice i prijavio nestanak novca s računa. Provedenim obavijesnim razgovorom, utvrđeno je da je 65 – godišnjak, dana 11. svibnja oko 17 sati, prilikom plaćanja računa, uočio transakciju sa svog tekućeg računa u iznosu većem od 13000 kuna. Nadalje, 65 – godišnjak je istoga dana oko 15 sati, prilikom uspostave veze na svom računalu u namjeri plaćanja računa putem Token uređaja, prilikom prijava za rad na monitoru uočio poruku da dva puta unese broj Autorizacije transakcije što je i učinio ne sluteći da se radi o prijevari. Odmah zatim, obavljena je transakcija novca s njegovog računa na račun nepoznate osobe u drugom gradu i drugoj banci. Zaprimljena je kaznena prijava. Slijedi daljnji rad na pronalasku počinitelja.   

Napomena: Obzirom na pojavu ovog kaznenog djela, nadležna banka je izdala upozorenje svojim klijentima da ne nasjedaju na ponuđenu transakciju da dva puta unose broj Autorizacije. Stoga ponovo pozivamo klijente ove banke da se pridržavaju dobivenih upozorenja, kako ne bi bili prevareni i ostali bez novca.