Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija-psi.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 4 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. Smrtno je stradao vozač osobnog automobila u sudaru sa željezničkim vozilom u

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 4 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. Smrtno je stradao vozač osobnog automobila u sudaru sa željezničkim vozilom u utorak poslije 13 sati na željezničko – cestovnom prijelazu u Podravskoj ulici u Virovitici, a lako su ozlijeđena 4 sudionika u prometu; 2 vozača osobnih automobila, jedan vozač motocikla i jedan biciklista. Dva su počinitelja uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

 Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 365 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 178 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.68 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 51 godinu u Vukovarskoj cesti u Virovitici u srijedu oko 15.15 sati, a najveća brzina kretanja vozila od 177 km/h je utvrđena u srijedu oko 16.50 sati u Starom Gracu, na dionici D2 na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

 Pojačane mjere i akcije

Tijekom predstojećeg tjedna, od 4. do 10. lipnja policijski službenici će na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga, a sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL.