Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policajac_pise_.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenima je jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, a 2 pješaka, vozač

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenima je jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, a 2 pješaka, vozač mopeda i vozač osobnog automobila su lako ozlijeđeni. Dvije su prometne nesreće uzrokovali vozači koji su upravljali pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 368 prekršaja, od kojih 50 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 65 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 60 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,20 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 40 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u Bušetini u ponedjeljak oko 06 sati, a najvećom utvrđenom brzinom kretanja vozila od 145 km/h je upravljao mladi vozač starosti 21 godinu u Slatini u srijedu u 19,15 sati, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona su uhićene 2 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Sukladno najavama su policijski službenici prometne policije tijekom proteklog vikenda pojačano postupali u nadzoru prometa, a izvršenim nadzorom 642 vozila i vozača je utvrđeno i sankcionirano ukupno 186 prekršaja, od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U subotu / nedjelju, 20./21. siječnja od 22 do 06 sati na području policijske uprave je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 193 sudionika u prometu kod kojih su utvrđena i sankcionirana 42 prekršaja, od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.