Postupanja policije po akciji "Mir i dobro"

Akcija „Mir i dobro“, započela je 15. prosinca 2014. godine i trajala je sve do 8. siječnja 2015. godine. U proteklih nekoliko godina, PU virovitičko – podravska, nije zabilježila ozljeđivanje građana od uporabe pirotehnike i oružja,

Akcija „Mir i dobro“, započela je 15. prosinca 2014. godine i trajala je sve do  8. siječnja 2015. godine.  U proteklih nekoliko godina, PU virovitičko – podravska, nije zabilježila ozljeđivanje građana od uporabe pirotehnike i oružja, a niti druge značajnije oblike narušavanja javnog reda i mira,  međutim tijekom provođenja akcije „Mir i dobro“ u 2014./15. godini, zabilježeno je nekoliko događaja, nepravilnog rukovanja pirotehničkim sredstvima i to: 

- dana, 24. prosinca u poslijepodnevnim satima na području Suhopolja,  32 – godišnjak je nepravilnim rukovanjem, zadobio lakšu ozljedu od pirotehnike I razreda, nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci. 

- dana 25. prosinca u podnevnim satima, na području virovitičkih ribnjaka, 42- godišnjak je uporabom zabranjenih pirotehničkih sredstava, plašio jato labudova, tako što je ispaljivao rakete u njihovom pravcu, nakon čega su ptice odletjele. 

- dana 1. siječnja, u 0.10 sati, na području općine Lukač u dvorišnom prostoru, 15 – godišnjak je nepravilnim rukovanjem, zadobio lakšu ozljedu od pirotehnike, nakon što mu je eksplodirala petarda u ruci.        

   Kako za vrijeme trajanja akcije nije bilo događanja sa težim posljedicama, možemo ocijeniti da je stanje sigurnosti u PU virovitičko – podravskoj za vrijeme trajanja akcije bilo dobro.