Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Photo PU_VP/promet(1).jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog vikenda su evidentirane 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i 3 su lako ozlijeđene, te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Dvije su prometne nesreće uzrokovali počinitelji koji su upravljali vozilom

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda su evidentirane 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i 3 su lako ozlijeđene, te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Dvije su prometne nesreće uzrokovali počinitelji koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, jednu počinitelj koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jednu nepoznati počinitelj. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 84 prekršaja, od kojih 18 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 19 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,42 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 22 godine koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u subotu oko 03 sata u Špišić Bukovici. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona su uhićene 4 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Akcije

U subotu, 01. studenog 2014. godine u vremenu od 00 do 07 sati na području PPRP Virovitica je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 55 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 14 prekršaja. Sedam je vozača zatečeno i sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.