Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/auto_policija06.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 11 prometnih nesreća, 1 sa smrtno stradalom osobom, 1 prometna sa ozlijeđenom osobom u kojoj je osoba zadobila LTO te 9 prometnih nesreća

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 11 prometnih nesreća, 1 sa smrtno stradalom osobom, 1 prometna sa ozlijeđenom osobom u kojoj je osoba zadobila LTO te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola a 1 počinitelj napustilo je mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 133 prekršaja, od čega je 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 25 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 1 prekršaj upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,09 g/kg je utvrđena u petak oko 00,04 sati u Virovitici, kod vozača OA, starosti 32 godina. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su dvije osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola od kojih je jedna osoba odmah privedena na Prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna od 3100 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci.

Nije bilo osoba zadržanih temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije

Tijekom proteklog tjedna na području PU nije bilo provođenja akcija usmjerenih na pojačani nadzor sudionika u prometu.