Autosjedalice Svetog Nikole

Photo PU_VP/autosjedalice 1.JPG

U četvrtak, 3. prosinca u vrijeme odlaska djece iz vrtića od 14.30 do 15.30 sati na parkiralištu Dječjeg vrtića Suhopolje, provedena preventivna akcija nadzora prijevoza djece u vozilima „Autosjedalice Svetog Nikole“, a ista akcija je provedena i u 

U četvrtak, 3. prosinca u vrijeme odlaska djece iz vrtića od 14.30 do 15.30 sati na parkiralištu Dječjeg vrtića Suhopolje, provedena preventivna akcija nadzora prijevoza djece u vozilima „Autosjedalice Svetog Nikole“, a ista akcija je provedena i u petak, 4. prosinca u istom vremenu na parkiralištu Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica.

Predstavnici organizatora; Auto kluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske, Postaje prometne policije Virovitica su, nakon izvršenog nadzora prijevoza djeteta u osobnom automobilu, djeci koja su se prevozila na propisani način, pravilno vezana u dječjoj sjedalici, uručili prigodan slatki poklon u ruksaku HAKa, koji im je poslao Sveti Nikola.

Roditeljima djece koja se nisu prevozila u dječjim sjedalicama nego samo vezana na sjedištu, ili u najgorem slučaju nevezana, nije dana šiba nego propagandni materijal iz kojega se roditelji mogu upoznati s opasnostima nepropisnog prijevoza djece i savjetima za odabir dječje sjedalice, postavljanje u vozilu i pravilan smještaj djeteta u sjedalicu.

Većina djece, dobila je poklone Svetog Nikole, jer su se vozili pravilno vezani u dječjoj sjedalici, a djeci koja dječju sjedalicu još nemaju, ostaje nada da će im nakon ove akcije Sveti Nikola, ipak donijeti.