Policajac - Moj prijatelj

Photo PU_VP/vrtić.JPG

Jučer, 18. svibnja u 10,30 sati, u dvorištu Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Virovitici policija je priredila prezentaciju vrtićkim skupinama tijekom koje je bilo jako živo, zanimljivo i uzbudljivo. Osim predškolskih skupina, prezentaciju svih vidova policije pogledali su i polaznici većeg broja drugih odgojnih skupina pristiglih iz „jasličke“ zgrade vrtića, tako da je druženju s policijskim službenicima PU virovitičko – podravske prisustvovalo dvjestotinjak djece.

Ovakvo druženje je u Dječjem vrtiću „Cvrčak“ organizirano već sedmi puta, a suradnja sa ovim, kao i drugim vrtićima na području Županije traje već duži niz godina. I ove godine će policijski službenici za prometnu preventivu u svim predškolskim skupinama dječjih vrtića i skupinama „male škole“ održati edukativna obraćanja na temu samostalnog sudjelovanja djece pješaka u prometu i usvojena znanja provjerili i dopunili šetnjom ulicama naselja, a u većini vrtića i skupina male škole su na roditeljskim sastancima održana i obraćanja roditeljima na temu polaska djece u školu i njihovog što sigurnijeg sudjelovanja u prometu.

Ovim druženjem djece odgojnih skupina vrtića sa policijskim službenicima pokušalo se djeci približiti djelatnost policije, kako samih policijskih službenika, tako i vrste posla kojim se svaki od njih bavi.

Za posjeta policije vrtiću je kod svakog pojedinog dijela prezentacije vladala gužva, a osim mnoštva pitanja djeca su često iznenadila svojim poznavanjem tematike. Svi su željeli barem na kratko sjesti na ogroman policijski motocikl, u „maricu“ u kojoj se voze samo oni jako zločesti, najbrži auto koji ide za onima koji brzo voze ili službeni policijski automobil u kojem rade sirene. „Specijalci“ su stvarno snažni, motociklista spretan, a kriminalistički tehničari uspijevaju otkriti otiske i tragove koje se ne vide.

U ugodnom druženju vrijeme je brzo prošlo, a djeca puna utisaka i uzbudljivih saznanja shvatila da su policajci njihovi prijatelji i da ih se uopće ne trebaju bojati.