Provedena uspješna akcija "Manje oružja - manje tragedija"

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/oruzje04.jpg

U petak, 18. rujna, završeno je intenziviranje mjera u sklopu Nacionalne kampanje pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“ koje se provodilo od 7. do 18. rujna u gradovima i općinama na području Županije virovitičko – podravske

U petak, 18. rujna, završeno je intenziviranje mjera u sklopu Nacionalne kampanje pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“ koje se provodilo od 7. do 18. rujna u gradovima i općinama na području Županije virovitičko – podravske. Akciju prikupljanja nelegalnog oružja, provodili su policijski službenici kontakt – policajci, koji su na postavljanim info – punktova, dijeljenjem letaka, animirali i informirali građane o štetnosti posjedovanja nelegalnog oružja, naročito eksplozivnih tvari, te načinu vračanja nelegalnog oružja bez štetnih posljedica.

Dio savjesnih građana, odazvao se ovoj akciji i vratio nelegalno oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, te se tako riješio mogućih neželjenih posljedica, koje mogu nastati uslijed neadekvatnog rukovanja i skladištenja takvog oružja, a naročito eksplozivnih tvari.

Nelegalnog oružja, streljiva i minsko – eksplozivnih sredstava, još uvijek ima kod građana, što dokazuje i ova akcija, a o tome govori i podatak da je tijekom akcije od strane savjesnih građana predano: 

- 4036 komada raznog streljiva

-    3.5 kg eksploziva,

-       6 komada rasprskavajućih eksplozivnih sredstava,

-       3 automatske puške,

-       2 pištolja,   

Obavijest i apel prema građanima:

Bitno je naglasiti da akcija prikupljanja nelegalnog oružja, traje tijekom cijele godine,shodno tome policija i dalje poziva sve one gađane, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti. 

 Građanikoji  dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.