Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 16 prometnih nesreća, 6 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile TTO, 4 LTO, te 10 prometnih nesreća s

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 16 prometnih nesreća, 6 prometnih sa ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile TTO, 4 LTO, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U pet prometnih nesreća počinitelji su napustili mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 257 prekršaja, od čega je 46 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja tehnički nepregledanim i neispravnim vozilom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 19 prekršaja pješaka,  i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,88g/kg je utvrđena u petak oko 20,10 sati u mjestu Suhopolje, kod vozača bicikla starosti 51 godina.

 Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 6 osobe, četiri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna je odbila podvrći se alkotestu a jedna je upravljala vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom. Četiri uhićene osobe su puštene a dvije su privedene na Prekršajni sud. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. 

Akcije 

 Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 18.08.2017.g. u vremenu od 16,00-24,00 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola tijekom koje je kontrolirano 29 vozača i vozila, utvrđeno 36 prekršaja od toga 10 alkohola.