Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija03.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači teretnih vozila i 2 nepoznati vozači

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači teretnih vozila i 2 nepoznati vozači. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 277 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 49 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 25 prekršaja pješaka, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,86 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 38 godine koji je zatečen da upravlja vozilom u Dugoj Međi u subotu oko 17,30 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena jedna osoba. Osoba je privedena na Prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 3000 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 4 mjeseca. 

Pojačane mjere i akcije

Dana 14./15. svibnja 2016. godine u vremenu od 22 do 6 sati na području cijele policijske uprave je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U provedbi akcije je izvršen nadzor 369 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 40 prekršaja od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.