Virovitica: U kazalištu proslavljen dan policije i održana promocija knjige "Rane /iz/ devedesete

Photo PU_VP/Dan policije 2011..JPG

Povodom nadolazeće svečanosti, jučer, 27. rujna, u prostoru Kazališta Virovitica, PU virovitičko – podravska, održala je središnju proslavu povodom obilježavanja „Dan policije“. Sami program obilježavanja, započeo je još u petak 23. rujna, prigodnim sportskim aktivnostima. Na streljani u Rezovcu, policijski službenici su pucanjem iz pištolja i međusobnim takmičenjem, odmjeravali snage u preciznosti vlastitog

Povodom nadolazeće svečanosti, jučer, 27. rujna, u prostoru Kazališta Virovitica, PU virovitičko – podravska, održala je središnju proslavu povodom obilježavanja „Dan policije“.    Sami program obilježavanja, započeo je još u petak 23. rujna, prigodnim sportskim aktivnostima. Na streljani u Rezovcu, policijski službenici su pucanjem iz pištolja i međusobnim takmičenjem, odmjeravali snage u preciznosti vlastitog naoružanja, dok su oni drugi, svoje sportsko umijeće, pokazali u tenisu, kuglanje i nogometu.Također, svake godine, PU virovitičko – podravska u suradnji sa Općom bolnicom u Virovitici, organizirala i dragovoljno davanje krvi, koje je ove godine također u sklopu proslave dana policije, održano u ponedjeljak 19. rujna. Provedena akcija dragovoljnog darivanja krvi, bila je uspješna, jer je imala dobar odjek među policijskim službenicima i djelatnicima. 

Svake godine povodom proslave Dana policije, velika pozornost pridaje se obitelji poginulih policajaca, koja je u prostorije policijske uprave, pristigla već u jutarnjim satima. Izaslanstva PU virovitičko – podravske, Županije Virovitičko – podravske, grada Virovitice i braniteljskih udruga proizašlih iz domovinskog rata Virovitičko – podravske županije, kao i obitelji poginulih policajaca, u 9.00 sati, položili su vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježje ispred zgrade policijske uprave, a nakon toga je za sve poginule u crkvi Sv. Roka u Virovitici, u 9.30 sati, služena Sveta misa. 

Središnja proslava, priređena je u Gradskom kazalištu Virovitica u 11.00 sati na kojoj su uz obitelj poginulih, bili nazočni i predstavnici županije, predstavnici gradskih i općinskih vlasti, predstavnici Sudova i Državnih odvjetništva sa prostora Županije, predstavnici drugih PU, kao i drugi uvaženi gosti. Svečani program i ove godine, vodio je iskusni voditelj i direktor radio postaje Virovitica, gosp.Trpimir Markotić. U Kazalištu je za vrijeme trajanja programa, upriličena i promocija knjige o policiji PU virovitičko – podravske u domovinskom ratu, pod nazivom „Rane /iz/ devedesete“, čiji je autor dr. sc. Mirko Lukaš iz Virovitice. U ime domaćina PU virovitičko – podravske, voditelj programa je svim nazočnim, zaželio ja dobrodošlicu i čestitao dan policije svim djelatnicima MUP-a, nakon čega je od strane članova Zbora mladih Župe sv. Roka u Virovitica pod nazivom „Artes“, izvedena hrvatska himna. Slijedila je minuta šutnje za sve poginule hrvatske policajce, od strane voditelja programa, najavljen je film pod nazivom „Policija u domovinskom ratu“, koji je svojim sedmominutnim trajanjem na video panou, oduševio sve nazočne u gradskom kazalištu. Program je nastavljen glazbenom izvedbom „Tvoja zemlja“, a uvodnim govorom, voditelj programa, najavio je prvog govornika i domaćina, načelnika PU virovitičko – podravske gosp. Andreja Hegediš, koji je pozdravio sve nazočne i čestitao svim djelatnicima dan policije. U svojem govoru se osvrnuo i na rezultate koje je ova PU postigla ove godine. Nakon načelnika PU, uslijedili su i drugi govornici,  gradonačelnik grada Virovitica, gosp. Ivica Kirin, te Zamjenik Župana virovitičko – podravski gosp. Zdravko Dijaković, koji su također pozdravili sve nazočne i čestitali dan policije svim policajcima i policajkama. Dan policije je prigodan trenutak za podjelu Zahvalnica i Pohvala, pa je stoga načelnik  PU gosp. Andrej Hegediš, nakon najave voditelja programa, svečano uručio Zahvalnice, Arhitektu Spomen obilježja poginulim policajcima PU virovitičko – podravske gosp. Krunoslavu Kovač i autoru knjige „rane /iz/ devedesete“, gosp. Mirku Lukaš. Isto tako, načelnik je svečano pohvalio deset najistaknutijih djelatnika, kao i grupu od četrnaest policajca ove PU, te im uručio Pohvalnice.

Ponovno je uslijedio glazbeni broj od članova zbora župe sv. Roka, pod nazivom „Milost“. Po završetku svečanog programa, voditelj je najavio promociju knjige „rane /iz/ devedesete“ s autorom dr. sc. Gosp. Mirkom Lukašom, te njegovim gostima dr.sc. gosp. Antom Nazorom i gosp. Ivanom Vekićem. 

Predstavljena knjiga je po autoru i najavljenim sugovornicima, dobila veliku pozornost u Kazalištu, a veliki interes od strane nazočnih posjetitelja, pokazan je i nakon završetka svečanosti. Nakon glazbenog broja „Moja zemlja hrvatska“, voditelj je najavio završetak programa, a svim gostima, upriličen je svečani domjenak.