Svjetski dan sjećanja na žrtve u cestovnom prometu 2016

Photo PU_VP/Slike_Vijesti/policija05.jpg

Kako proteklih godina, tako i ove godine, ponovno ćemo se prisjetiti žrtava u prometu i pridružiti se njihovim obiteljima i prijateljima na ovogodišnjem Svjetskom danu sjećanja na žrtve u cestovnom prometu, koji se obilježava

Kako proteklih godina, tako i ove godine, ponovno ćemo se prisjetiti žrtava u prometu i pridružiti se njihovim obiteljima i prijateljima na ovogodišnjem Svjetskom danu sjećanja na žrtve u cestovnom prometu, koji se obilježava u nedjelju 20. studenoga. 

Ovaj dan 20. studeni, biti će obilježen u cijelom svijetu od strane relevantnih nevladinih organizacija, državnih odjela, agencija, javnih tijela i institucija. 

U Republici Hrvatskoj, organizaciju Svjetski dan sjećanja, provesti će udruga Sigurnost u cestovnom prometu, pod pokroviteljstvom predsjednice države, Kolinde Grabar Kitarović. 

Budući da su žrtve u prometu naša svakodnevnica, postoji uvjerenje da im se poklanja premalo sustavne pažnje. Predhodne godine, obilježeno je 20 godina Svjetskog dana sjećanja na žrtve u cestovnom prometu, te 10 godina od rezolucije i priznanja UN-a.