Orahovica: predavanje na temu nasilje među mladima

Photo PU_VP/Orahovica I.B.Mažuranić 4.JPG

Jučer, 2. prosinca u OŠ  I. B. Mažuranić u Orahovici, policijski službenici za prevenciju, Policijske uprave virovitičko-podravske, g. Dražen Huzjak i gđa. Ana Kratohvil Katić, održali su predavanje na temu nasilja među mladima. 

O temi „nasilje među mladima“ u školama, kao i putem interneta i društvenih mreža, koje je svakodnevno postalo način društvene komunikacije među mladima, već je bilo govora u proteklom razdoblju u nekoliko škola na području Županije virovitičko-podravske. 

 Na jučerašnjem predavanju koje je održano u prostoru školske sale za održavanje sastanaka i priredbi, bilo je nazočno oko 110 učenika 7. i 8. razreda, kao i njihovih nastavnika, te pedagoginja škole. U planiranom predavanju u trajanju od jednog školskog sata, policijski službenici za prevenciju iz PU virovitičko-podravske, ukazali su učenicima na klasične vrste nasilja među mladima i nasilja putem modernih vrsta tehnologija, kako se od njih obraniti i kome se obratiti za pomoć, ako se ikada nađu u takvoj situaciji.  

Ova tema je očito zanimljiva učenicima, jer je i u Orahovici kod učenika izazvala veliku pozornost tijekom predavanja, kao i na samom kraju, gdje su učenici aktivno sudjelovali sa svojim pitanjima, a to dovoljno govori da je tema prikladna za njihov uzrast i današnju problematiku među mladima u školama.