Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Photo PU_VP/policija-stop-648x250.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s materijalnom štetom i 2 prometne nesreće s ozlijeđenima. U njima je jedna osoba teško ozlijeđena i 2 su lako ozlijeđene. Jedan je počinitelj

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s materijalnom štetom i 2 prometne nesreće s ozlijeđenima. U njima je jedna osoba teško ozlijeđena i 2 su lako ozlijeđene. Jedan je počinitelj uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola u vrlo visokoj koncentraciji, zbog čega je doveden u sumnju u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 239 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 77 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,87 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je upravljao vozilom u Pitomači u četvrtak oko 20 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 7 osoba; 6 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola. 

Akcije

Proteklog tjedna nije bilo akcija nadzora prometa, međutim, tijekom cijelog predstojećeg tjedna, od 13. do 19. travnja 2015. godine, na području Policijske uprave virovitičko – podravske, kao i na području cijele Republike Hrvatske i zemalja Europske unije, provoditi će se pojačane mjere nadzora brzine kretanja vozila. U provedbi ovih pojačanih mjera će biti vršen pojačani nadzor brzine kretanja vozila svim vrstama uređaja za nadzor brzine kretanja vozila na većem broju lokacija u naselju i izvan naselja.