Akcija nadzora prometa

Photo PU_VP/vijest-slika.jpg

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu od početka godine, na području Policijske uprave virovitičko - podravske i policijskih postaja se i nadalje pojačano postupa u nadzoru prometa i provode akcije 

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu od početka godine, na području Policijske uprave virovitičko  - podravske i policijskih postaja se i nadalje pojačano postupa u nadzoru prometa i provode akcije.

Kao što je najavljeno u srijedu, 22. studenog u vremenu od 09 – 16 sati na području Postaje prometne policije Virovitica provedena je akcija usmjerena na nadzor i zaštitu pješaka. U toj akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 37 prekršaja, od kojih 7 prekršaja pješaka i 5 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska pješaka, ali i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

S provedbom akcija se nastavlja, pa će tako, nakon provedbe 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila danas, 23. studenog od 06 sati do sutra u 06 sati, već sutra, 24. studenog od 15 do 23 sata na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora i zaštite pješaka i biciklista.

U provedbi te akcije će policijski službenici pojačano postupati na nadzoru pješaka i biciklista, ali i drugih sudionika u prometu u odnosu na ove najugroženije kategorije sudionika u prometu.

U noći subota/nedjelja, 25./26. studenog na području Postaje prometne policije Virovitica, policijski službenici će pojačano postupati u provedbi akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola zbog povećanja broja vozača koji su prouzročili prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola, posebno prometnih nesreća s najtežim posljedicama.