Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Photo PU_VP/promet(1).jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenima. U toj prometnoj nesreći je jedna osoba lako ozlijeđena. Dva su počinitelja uzrokovala

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenima. U toj prometnoj nesreći je jedna osoba lako ozlijeđena. Dva su počinitelja uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola i to u vrlo visokim koncentracijama, od kojih je jedan bio strani državljanin. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 215 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 26 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja nepropisnog pretjecanja i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.47 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 38 godina koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Čemernici u ponedjeljak oko 19 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene četiri osobe; tri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedna je osoba zadržana temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Akcije

U četvrtak, 22. siječnja 2015. godine u poslijepodnevnim i večernjim satima su policijski službenici pojačano postupali na nadzoru vozača pod utjecajem alkohola povodom blagdana sv. Vinka. Pri upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola su zatečena 4 vozača, a i utvrđene koncentracije nisu bile visoke jer je najveća utvrđena koncentracija bila 1.23 g/kg.