U Virovitici obilježen Dan policije

Photo PU_VP/Dan policije 2017 - 2.JPG

U policijskoj upravi virovitičko – podravskoj, danas 27. rujna, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim policajcima, održana je završna svečanost obilježavanja Dana policije. 

 Program obilježavanja, započeo je nekoliko dana prije središnje proslave, prigodnim sportskim aktivnostima u streljaštvu, tenisu, kuglanju i malom nogometu. I ove godine na ovu prigodnu svečanost proslave Dana policije, pozvani su roditelji i obitelj poginulih i nestalog policajca, koji su u prostorije policijske uprave, pristigli već u jutarnjim satima. 

 Ovogodišnja svečanost obilježavanja Dana policije, započela je u 9 sati, kada su roditelji poginulih policajaca prvi položili vijenac kod spomen obilježja poginulim policajcima ispred zgrade PU, a izaslanstvo PU virovitičko – podravske kod polaganja vijenca, predvodio je načelnik Policijske uprave Siniša Knežević.

 Predstavnici  izaslanstva Županije Virovitičko – podravske, Grada Virovitice, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik VPŽ, te  braniteljske udruge proizašle iz domovinskog rata Virovitičko – podravske su također položili vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježje kod zgrade policijske uprave. 

  Na svečanosti obilježavanja Dana policije u Virovitici već tradicionalno sudjeluje velik broj građana, a za razliku od prijašnjih godina ove godine su pozvana i djeca nižih razreda sa svojim nastavnicima. 

Sveta misa za sve poginule, održana je u crkvi Sv. Roka u Virovitici u 9.30 sati,  služili su Kapelan Policijske uprave Ozren Bizek i gvradijan Rozo Brkić. 

Ovogodišnji program proslave Dana policije, malo je obogaćen u odnosu na predhodne godine, tako je nakon Svete mise, obilježavanje nastavljeno na parkirnom prostoru Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, gdje su u 10.30 sati, djelatnici Interventne jedinice policije Virovitica, odradili dvije pokazne vježbe, samoobrane i hvatanje počinitelja u automobilima uz uporabu vatrenog oružja, koja je kod prisutnih građana i uzvanika ostavila veliki dojam, a kod djece je svaki zahvat djelatnika IJP, izmamio uzdahe i na licu im je bilo vidljivo veliko zadovoljstvo onim što su vidjeli i doživjeli.    

Također, na istom prostoru u vremenu od 10 do 13 sati, bila je upriličena izložba policijske opreme i tehnike, koju policija koristi u svakodnevnom radu. Na izložbi su se mogli vidjeti policijski automobili, motocikli, policijsko naoružanje, palice, zaštitni prsluci, štitnici i druga sredstva, koju je kako kod medija tako i kod djece pobudila veliki interes, ali pokazna vježba naših interventnih policajaca  zasigurno će im ostati još dugo u sjećanju.