Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Photo PU_VP/auto_policija06.jpg

Prometne nesreće Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedna osoba teško ozlijeđena i 4 su lako ozlijeđene. Tri su prometne nesreće uzrokovali

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedna osoba teško ozlijeđena i 4 su lako ozlijeđene. Tri su prometne nesreće uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 402 prekršaja, od kojih 53 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 151 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,81 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 38 godina u srijedu oko 09,15 sat, dok je najveća brzina kretanja vozila od 121 km/h utvrđena u srijedu oko 10 sati u Starom Gracu, gdje je na dionici ceste u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila čiji postupak utvrđivanja je u tijeku.

Pojačane mjere i akcije

U petak, 21. srpnja 2017. godine od 14 do 22 sata je na području Policijske postaje Slatina provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila u kojoj je utvrđeno i sankcionirano 37 prekršaja, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Na području cijele policijske uprave je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola provedena 22./23. srpnja 2017. godine od 22 do 06 sati. U toj akciji je ukupno izvršen nadzor 176 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 47 prekršaja, a 16 je vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 4 zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.