Orahovica: U OŠ I. B. Mažuranića preventivna akcija "Zdrav za 5"

Photo PU_VP/Zdrav za 5 9.12.16. - 5.JPG

U petak, 9. prosinca u Osnovnoj školi u Orahovici, po policijskom službeniku za Prevenciju, Policijske uprave virovitičko-podravske, održano je predavanje preventivnog projekta „ Zdrav za 5“. Planirani program predavanja u trajanju od jednog školskog sata, započeo je u 12.15 sati u društvenoj učionici za učenike 8 – ih razreda, s temom predavanja, Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola, kroz koji je prošlo 55 učenika.

Na početku prezentacije bila je nazočna ravnateljica Maja Škraba, a cijeli program uz pedagoginju Mariju Lenart, pratili su i razrednici triju osmih razreda. Program predavanja je bio zamišljen tako da predavač učenicima prenosi spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje, gdje je u sklopu predavanja prikazan i poučni film iz kojeg su učenici mogli vidjeti kako reagirati u tri situacije i donošenje prave odluke kod učenika koji je prekomjerno konzumirao alkohol.

Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša  za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.