U Orahovici i Pitomači proveden projekt prevencije ovisnosti "Pronađi svoj put u zdravi život"

Photo PU_VP/slika - Pronađi put.jpg

 Kako je bilo i najavljeno jučer i danas, 4. i 5. prosinca u Orahovici i Pitomači, sukladno Nacionalnom programu prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu, te djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi, obilježen je mjesec borbe protiv ovisnosti pod nazivom „Pronađi svoj put u zdravi život ". Projekt

Kako je bilo i najavljeno jučer i danas, 4. i 5. prosinca u Orahovici i Pitomači, sukladno Nacionalnom programu prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu, te djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi, obilježen je mjesec borbe protiv ovisnosti pod nazivom „Pronađi svoj put u zdravi život ". Projekt prevencije u Orahovici i Pitomači u vremenu od 9 do 12  sati, provodili su policijski službenici – Kontakt policijaci, koji su postavili info - štand na kojemu su   podjelili 200 komada promo-materijala, učenicima i mladima, te građanima.U kontaktu sa građanima, policijski službenici su uspostavljanjem prijateljsko – partnerskog odnosa na relaciji građani - policijski službenici, stvarili uvjete za unaprjeđenje sveukupne nacionalne politike za suzbijanje zlouporabe sredstava ovisnosti, te samim tim pomoći smanjenju potražnje i ponude droga, te im ukazali na štetne posljedice po zdravlje, koju čine sredstva ovisnosti kao što su pušenje, alkohol, droge i igre na sreću-kockanje, kao i o tome gdje se kriju opasnosti od rizičnog i nezdravog ponašanja. Provedba projekta koja traje do 15. prosinca 2012. godine, nastavlja seuz provedbu preventivnih aktivnosti u Virovitici i Slatini. 

Pozivamo građane Županije virovitičko – podravske da se pridruže ovoj akciji i pomognu u policiji i drugim spomenutim institucijama u provođenju „Projekta prevencije ovisnosti“.