Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Photo PU_KK/Vijesti/2010/11/policajac01.jpg

U nadzoru cestovnog prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda, od 28. do 30. rujna, poduzete su ukupno 94 represivne mjere. Iz prometa su isključena četiri vozila i 25 vozača.

Foto: Ilustracija

U nadzoru cestovnog prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda, od 28. do 30. rujna, poduzete su ukupno 94 represivne mjere. Iz prometa su isključena četiri vozila i 25 vozača.

Od tri zabilježene prometne nesreće, dogodila se jedna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Utvrđeno je 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je u posebnu prostoriju do otrježnjenja smješteno devet osoba, poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Četiri osobe su uhićene te su spram njih provedeni žurni prekršajni postupci, u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima F i B kategorije te uvjetnim i bezuvjetnim kaznama zatvora.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 30. rujna, u 22.05 sati, kada je 39 – godišnji vozač u Đurđevcu upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,56 g/kg. Biciklista je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, upravljanje prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, nadzor prometovanja mopeda, motocikala, bicikala i traktora, sankcioniranje vožnje neregistriranim, tehnički neispravnim, neosiguranim i vozilima kojima je istekao rok važenja tehničkog pregleda i prometne dozvole, oduzimanje prednosti prolaska i drugo.

Od ukupno 94 poduzete represivne mjere, utvrđen je 21 prekršaj vožnje brzinom veće od dopuštene, tri oduzimanja prednosti prolaska, dva prekršaja vožnje neregistriranim vozilom, dva prekršaja vožnje tehnički neispravnim vozilom, prekršaj nekorištenja zaštitne kacige, dva upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.
Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 30. rujna, u 10.06 sati kada je nepoznati vozač u Novigradu Podravskom upravljao osobnim automobilom brzinom od 97 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 km/h.

Utvrđena su dva prekršaja iz Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu.

U činjenju kaznenog djela Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude zatečena je jedna osoba.