Gola: Prometna radionica u dječjem vrtiću

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/VrticGola1_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 5. ožujka, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Mirta Šajatović i Ivanka Vustić, te kontakt-policajac Policijske postaje Koprivnica Robert Šarec održali su edukativnu prometnu radionicu u dječjem vrtiću „Vrapčić“ u Goli.

Kroz radionicu djeca su, kao najmlađi sudionici u cestovnom prometu, upućeni u sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikala, te putnika u vozilima. Posebno im je naglašeno korištenje zaštitne biciklističke kacige  i dječje sjedalice u automobilima, te kretanje nogostupima i obilježenim pješačkim prijelazima.

U kreativnom dijelu prometne radionice djeca su prigodnim crtežima oslikavala platnene torbe, nabavljene u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, koje će povodom Dana žena darovati svojim majkama.

Edukativno-prometnoj radionici prisustvovalo je sedamnaestero djece, a uručene su im krijesnice za pješake kako bi bili što uočljiviji, time i sigurniji u prometu na cestama.