Prometna nesreća s poginulom osobom

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/policija05.jpg

Jutros, 11. listopada, oko 7.45 sati u Cvetkovcu na Trgu Svetog Trojstva, 21 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Škoda varaždinskih registracijskih oznaka u smjeru Koprivnice.

Foto: Ilustracija 

Jutros, 11. listopada, oko 7.45 sati u Cvetkovcu na Trgu Svetog Trojstva, 21 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Škoda varaždinskih registracijskih oznaka u smjeru Koprivnice. Dolaskom u neposrednu blizinu kbr. 2, zbog nepropisnog kretanja vozilom je skrenula na asfaltiranu površinu uz južni rub kolnika i udarila u 40 – godišnjeg pješaka, koji je u naručju nosio 2 – godišnje dijete, a kretao se rečenom površinom u istom smjeru.

Na mjestu događaja od siline udara smrtno je stradalo dijete, dok je 40 – godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je prevezen u Opću bolnicu u Koprivnici.

21 – godišnja vozačica nije bila pod utjecajem alkohola, te joj je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.     

Očevid prometne nesreće na mjestu događaja obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva uz nazočnost policijskih službenika Postaje prometne policije Koprivnica.

Zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv  21 – godišnje vozačice biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. 

Od 8.15 do 10.45 sati za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 2, te se promet odvijao polukružnom lokalnom cestom u neposrednoj blizini mjesta događaja prometne nesreće.