Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2016/04/RedKonf6.4._2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 6. travnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u ožujku novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u tri mjeseca ove godine.

Problematiku učestalosti pojavnih oblika kaznenih djela prijevara, krađa i nedozvoljene uporabe osobnih podataka predstavila je Tatjana Židov, policijska službenica za prevenciju. Opisala je neke od modaliteta počinjenja tih kaznenih djela, pozvala sugrađane, posebice one starije životne dobi, na povećani oprez kada im se na vratima doma pojave ili telefonom obrate nepoznate osobe i uputila na samozaštitno ponašanje.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar predočila je problematiku zaštite od požara u okolnostima spaljivanja biljnog otpada. Predočila je pokazatelje zabilježenih požara otvorenog prostora prilikom spaljjivanja biljnog otpada u proteklom razdoblju, uputila na značajne zakonske ordedbe i dala niz korisnih savjeta u prevenciji neželjnih događanja.