Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Photo PU_KK/Vijesti/2014/prometni_policajac02.jpg

Policijski službenici prilikom nadzora prometa uočili su i sankcionirali 154 prometna prekršaja, od čega 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 54 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 29. do 31. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno, te jedna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet i nepoštivanje prednosti prolaska.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa uočili su i sankcionirali 154 prometna prekršaja, od čega 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 54 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je šest vozača. Uhićen je jedan vozač, protiv kojeg je proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je kažnjen kaznom zatvora i zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 30. kolovoza, u 1.40 sati na Trgu Ivana Generalića u Hlebinama, kada je 20 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,50 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je nedjelju, 31. kolovoza, u 16.35 sati u Ulici Ivana Lepušića u Križevcima, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 105 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu  

Vozače motornih vozila molimo da za vrijeme kišnih oborina dodatno smanje  brzinu kretanja svog vozila, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.

Pješake i vozače bicikala molimo da budu izuzeto oprezni tijekom kišnih oborina, te da za svoje skretanje koriste površine namijenjene pješacima odnosno vozačima bicikala.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.