Križevci: Dovršeno kriminalističko istraživanje teških krađa

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom rođenim 1973. s područja Bjelovarsko – bilogorske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa.

Sumnja se da je osumnjičeni između listopada 2014. i srpnja 2015. godine na području Križevaca, Svetog Ivana Žabna i  Svetog Petra Orehovca provalio u više vikend objekata, ugostiteljski objekt i školu. Iz vikend objekata otuđivao je hranu i pića, iz ugostiteljskog objekta cigarete, dok iz škole nije ništa otuđio.

Sumnja se da je osumnjičeni u svibnju ove godine u Miholcu otuđio bicikl, oštetivši vlasnika za 1500 kuna. Otuđenim biciklom se kretao po području gdje je provaljivao. Bicikl mu je oduzet i vraćen vlasniku.

U provalama je koristio specijalni provalnički alat koji mu je oduzet.

Materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima cijeni se na više tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.


Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provale u vikendice i klijeti

Kriminalci obično traže očite znakove odsutnosti vlasnika. Kada Vas nema duže razdoblje vrednije alate, strojeve i predmete skupljih metala (bakrene kotlove i prskalice) skladištite kod kuće.

Sve nepoznate osobe i vozila te sumnjive aktivnosti odmah dojavite policiji na broj 192.