Predavanje u sklopu projekta "Nisi sam" i akcije "Manje oružja, manje tragedija"

Photo PU_KK/Vijesti/2014/11/Nisi.sam.19.11.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 19. studenoga, u Osnovnoj školi u Koprivničkom Ivancu policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika održale je edukativno predavanje-radionica, za 25 učenika 3. i 4. razreda škole, u nazočnosti tri djelatnice škole.

Radionica je održana u sklopu projekta Policijske uprave „Nisi sam“, te dijelom nacionalne akcije „Manje oružja, manje tragedija“. 

Radionicom je obilježen Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece i Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe djece.

S učenicima se komunicirali  vezano uz temu vršnjačkog nasilja, što je nasilje, nasilje među djecom i mladima, kako ga prepoznati, koji su modaliteti i na koji način reagirati, odnosno spriječiti nasilje.

Kroz međusobnu komunikaciju, video projekcije, rješavanje praktičnih zadataka sa primjerima iz prakse, došlo se do zaključka kako za nasilje nema opravdanja, te da svaki sukob treba riješiti razgovorom i tolerancijom, a u suprotnom treba potražiti pomoć odraslih osoba, djelatnika policije. 

Također, učenicima je održana edukacija u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“. Tijekom edukacije podijeljeni su promidžbeni materijali, a učenici su upoznati s opasnostima koje prijete uslijed korištenja pirotehničkih sredstava I i II razreda. 

Predstoje blagdani, a djeca se upravo tim sredstvima najčešće koriste. Nikako bez nadzora roditelja, a upoznati su s mogućnostima ozljeđivanja kod uporabe pirotehničkih sredstava. Prikazani su neki negativni primjeri iz prakse, a djeca su upoznata sa sloganom akcije „Izbacite uljeza“.