Križevci: Edukacija učenika i mladeži Crvenog križa

Photo PU_KK/Vijesti/2014/03/EdukacKzCK3.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U utorak, 25. ožujka, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa i policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove Policijske uprave održali su edukativno predavanje za pedesetak učenika osnovnih i srednjih škola s područja Križevaca, te članovima i podmlatku Gradskog društva Crvenog križa Grada Križevci. Kao teme edukacije iznesene su „Sigurno kretanje pješaka i biciklista u prometu, te što znači biti mladi vozač“, kao i preventivna akcija „Manje oružja – manje tragedija“.

Učenici i mladež Crvenog križa educirani su što znači sigurno kretanje pješaka kolnikom u uvjetima smanjene vidljivosti i noću, kako isti moraju biti označeni da ih ostali sudionici uoče, te o pravilnom prijelazu ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza. Također, upoznati su kako sigurno sudjelovati u prometu biciklom i što znači ispravan bicikl, te kada se postaje mladim vozačem, koja ograničenja u sudjelovanju u prometu za njih vrijede i kako biti siguran sudionik u prometu.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je sugovornike educirao kako se ponašati u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva, te koja je najčešća vrsta eksplozivnih naprava s kojima se možemo susresti na našem području.

Na edukaciji su sudjelovali i Državna uprava za zaštitu i spašavanje iz Koprivnice i Vatrogasna javna postrojba Grada Križevci, koji su se prisutnima obratili sa temama „Ustroj Državne uprave i postupanje u hitnim situacijama“, te „Zaštita od požara u školskim ustanovama“.

Na kraju je predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Grada Križevci dr. Franjo Husinec održao edukaciju iz pružanja prve pomoći unesrećenom.