Održana redovna konferencija za novinare - predstavljen projekt "Sigurnost na vodi"

Photo PU_KK/Vijesti/2014/06/RedKonf6_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 10. lipnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Preventivni projekt "Sigurnost na vodi" predstavila je Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Riječ je o nacionalnom projektu u sklopu službe spašavanja života na vodi, kao javne ovlasti Hrvatskog Crvenog križa, kojeg će u suradnji provoditi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj, uz potporu Policijske uprave koprivničko - križevačke. Planirane su brojne preventivne aktivnosti koje će se provoditi na gradskim bazenima Cerine u Koprivnici, Šoderici i na obali Drave kod Legrada, a kroz radionice u školama aktivnostima će biti obuhvaćeno četiristotinjak djece osnovnih škola, sve u cilju prevencije nesreća na vodi.

Policijska službenica za prevenciju Maja Vrbek zahvalila je na suradnji Gradskom društvu Crvenog križeva i predstavila crnu statistiku stradavanja na vodama - od 2010. godine na vodama županije nastradalo je 14 osoba. Upoznala je sa oblicima učešća policije u provedbi ovog projekta i o do sada provedenim aktivnostima policije u prevenciji ovakvih nesreća.

Predstavljeni su plakati i letci koji će se koristiti u provedbi projekta "Sigurnost na vodi"

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u svibnju novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u pet mjeseci ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predočila je problematiku prometovanja mladih vozača i vožnje pod utjecajem alkohola i njihov utjecaj na stanje sigurnosti cestovnog prometa, te svim vozačima, a posebice mladim vozačima uputila savjete za sigurno sudjelovanje u prometu.